FBI Digital Agency | Professionele internetoplossingen!

Verkeersacademie koppelt cursusadministratie CoachView aan de website

Verkeersacademie koppelt CoachView aan de website

VerkeersAcademie is in Nederland dé marktleider op het gebied van lesaanbod voor rijinstructeurs en de transportsector.

Opdracht: koppelen website en CoachView

Het uitgangspunt voor de nieuw te ontwerpen en te bouwen website was dat een aantal data uit het cursusadministratiesysteem CoachView moesten worden getoond op de website en de inschrijvingen rechtstreeks in het cursusadministratiesysteem moesten worden verwerkt.  Bij VerkeersAcademie wilden ze graag af van het dubbele werk dat inherent is aan het aanhouden van twee verschillende – en niet compatibel systemen.
Wat is er dan praktischer en efficiënter dan onnodige taken te automatiseren? Tenminste, als je kiest voor tijd- en geldbesparing op termijn.

Om dergelijke systemen compatibel te maken is in eerste instantie research nodig, zeker ook omdat niet ieder bedrijf gestandaardiseerde softwarepakketten gebruikt zoals de software door de makers bedoeld is. Om dat op te vangen is (vaak) maatwerk software nodig.

Op het moment dat datastructuur, informatiehiërarchie en design eenmaal waren vastgelegd konden onze ontwikkelaars aan de gang met het programmeren van de koppeling tussen de het administratiepakket en de website.

Ontwikkelen, scrum en developmentsprints

:Gedurende het softwareontwikkelingstraject is het onontkoombaar dat vanwege voortschrijdend inzicht nieuwe keuzes worden gemaakt en oplossingen worden bijgesteld.Projectmanagement met scrum en werken in ontwikkelsprints, waarbij we regelmatig om tafel gingen met onze klant, Gijs Kantelberg van de VerkeersAcademie.  en andere betrokken partijen, maakt het ook voor hem duidelijk waar wij precies zijn in ons ontwikkeltraject. De klant wordt door deze betrokkenheid meer en meer productowner wat een positief effect heeft op het eindresultaat.

De samenwerking

Verder hebben we in een zeer plezierige samenwerking met Isabel Lauwen van ISA Online – die de SEO uitgangspunten tijdens de bouw nauwlettend heeft gemonitord –  gekozen voor hybride oplossingen en een mix van data vanaf de website en vanuit het CoachView cursusadministratiesysteem.

Inmiddels draait de site alweer een maandje. Bij een dergelijk omvangrijk project zijn we de eerste periode na livegang altijd extra alert en available voor je weet maar nooit. 
Maar inmiddels zit de vaart er goed in bij de inschrijvingen. 
En hebben we er bij FBI design een dik tevreden klant bij.

Dank Gijs, het was een mooie opdracht, en het is een top samenwerking!

Het resultaat kun jij, onze gewaardeerde bezoeker, zelf uitgebreid bekijken op https://www.deverkeersacademie.nl/

Mobiele versie afsluiten