FBI Digital Agency | Professionele internetoplossingen!

Energie Beheer Nederland – nieuwe website met nieuwe energie

EBN website

Bij FBI design zijn we trots dat we onszelf hofleverancier van webwerk mogen noemen bij Energie Beheer Nederland.  In Nederland heeft EBN een leidende rol in de energietransitie.

EBN, leidend in de energietransitie

Deze volle dochteronderneming van Economische Zaken zet in Nederland de lijnen uit als het gaat om onderzoek naar nieuwe en duurzame vormen van energiewinning. EBN initieert veelal met verschillende partners van belang de uitvoering van dit onderzoek.

Denk dan aan TNO, Gasunie, Port of Rotterdam. En talloze andere spelers in de energiemarkt.

Maar niet alleen wordt gekeken naar nieuwe energiewinning. EBN ontplooit ook initiatieven op het gebied van ontmanteling en hergebruik van bestaande energiewinningsinstallaties. Of naar opvang van CO2 in ongebruikte aardgasvelden. Vrijwel bij alle door overheid geinitieerde energieprojecten speelt EBN een hoofdrol.

De gewijzigde koers in de energiesector betekent voor EBN ook een omslag in de communicatie.

In het dynamische speelveld  van de alsmaar veranderende wereld van energiewinning in samenspel met de brede publieksopinie en de tanende beschikbaarheid van ‘oude’ energie ontkomt EBN ook niet aan een eigen transitie.
Was EBN voorheen vooral een op (semi)overheid en samenwerkingspartners gericht bedrijf, tegenwoordig staat EBN in het brandpunt van de ontwikkelingen in de energiesector.
Daardoor is EBN meer en meer een op publiekscommunicatie gerichte organisatie geworden.
Met veranderende verantwoordelijkheden. Waardoor ook de toon van de communicatie in woord en beeld niet kon achterblijven.
Een nieuwe website met een nieuwe uitstraling is dan één van de voor de hand liggende middelen.

Een nieuwe website, dussss….

Met bovenstaand idee in ons achterhoofd zijn we bij FBI design met diverse partners aan de slag gegaan. Een mooie samenwerking met een aantal ook voor ons nieuwe partijen hebben geleid tot een inspirerend project met uitstekend eindresultaat.

Factsheet:
De nieuwe beeldinvloeden en basisvormen zijn van de hand van Mike Slot van de Blikfabriek.
UX design, visueel design, en ontwikkelwerk aan de website komen bij FBI design vandaan.

De content en regie vanuit EBN zijde was in zeer goede handen bij Anemone van Arcken van Presenter, met wie we samen ook informatiehiërarchie en -structuur hebben ingericht.
En last but not least, de transitie van oud naar nieuw werd SEOwise begeleid door Jurjen van Rijsdijk en Olifant Media.

Het resultaat staat er alweer even, in mei 2020 ging de nieuwe website online. We nodigen je graag uit voor een kijkje.

Mobiele versie afsluiten